Gastouder Onder de Regenboog

Kiki “Kansen in kinderen” ontwikkelingskansen voor ieder kind

kiki-certificaat

Sinds December 2013 ben ik een erkende gastouder die gecertificeerd is in VVE Kiki: Kansen in kinderen. Dit is een voorschoolse educatie programma dat beschikbaar is voor ieder kind, ongeacht zijn/haar leeftijd en ontwikkeling. Het hoofddoel van Kiki is het verminderen of voorkomen van onderwijsachterstanden en het vergemakkelijken van de overgang naar de basisschool. Kort samengevat: Kinderen meer voor te bereiden op de basisschool. De ontwikkelingsgebieden die centraal staan bij Kiki zijn:

  • Motorische ontwikkeling
  • Sociaal emotionele ontwikkeling
  • Spraak en taal ontwikkeling
  • Rekenprikkels

 

Spelenderwijs leren met beer Kiki

KikiWat is er voor kinderen leuker dan te leren praten, lezen en bewegen met een knuffelbeer? Dat is het idee achter Kiki; een uniek veelzijdig en compleet ontwikkelingsprogramma voor ieder kind. Beer Kiki woont bij ons en beleeft samen met de kinderen allerlei avonturen. Binnen Kiki werk ik met maandelijks nieuwe thema’s. Ieder thema begint met een inleiding. Samen met de kinderen wordt elke maand het huisje van Kiki in het thema ingericht. Daarna volgen er leuke, uitdagende activiteiten zoals knutselen, themaspelletjes en rollenspellen. Alle activiteiten passen bij het betreffende thema en zijn gericht op de verschillende leeftijden. Elk thema sluit aan bij de belevingswereld van jonge kinderen. Dat wil zeggen dat de kinderen door bezig te zijn met de thema’s meer leren over de wereld om hen heen. Daarbij wil ik graag opmerken dat het thematisch werken geen keurslijf mag worden. Het speelse en informele leren van jonge kinderen blijft centraal staan. Er zal altijd ruimte zijn om kansen te grijpen!

Wilt u meer informatie over VVE Kiki: Kansen in kinderen, neem dan een kijkje op de volgende site www.kiki-s.nl  of kom gezellig een keer bij Gastouder onder de Regenboog en Kiki op visite.