Gastouder Onder de Regenboog

Opvoeding

De drie R’en zijn (zoals jullie eerder hebben gelezen) voor mij in de opvoeding erg belangrijk. Hieronder zal ik in het kort een uitleg geven. 

RUST: Een kind moet je die rust geven die het nodig heeft. Ieder kind ontwikkelt zich op zijn/haar eigen manier en tempo. Ook heeft het ene kind meer prikkels nodig dan de andere. Het is dan ook belangrijk dat ieder kind de aandacht krijgt die hij/zij nodig heeft.

RITME: Dagelijks terugkerende routine is voor ons erg saai maar kinderen vinden dit erg prettig. Zo weten ze precies wat hun te wachten staat. Ze leren dit al op zeer jonge leeftijd. Daarom vind ik het ook erg belangrijk om het ritme van de thuissituatie ook bij mij zoveel mogelijk door te voeren. De wensen van de ouders zijn hierin erg belangrijk.

REINHEID: Deze term heeft weinig uitleg nodig. Ondanks dat iedere ouder een andere uitleg heeft over Reinheid, staat de verzorging van het kind voorop. Verder vind ik het ook erg belangrijk dat de omgeving ook netjes en schoon is. Zelf vind ik het dan ook prettig als de kinderen binnen op slofjes lopen. Wij doen dat immers ook.

Naast deze drie R’en is de veiligheid en geborgenheid van een kind ook erg belangrijk. Mijn huis en tuin zijn daar zeker op aangepast.